Translate

вівторок, 12 березня 2013 р.

МІМОЗА



Уже давно символом Міжнародного жіночого дня стала мімоза — ніжні маленькі пухнасті жовті квіточки. Мімоза -це рослина сімейства Бобові, родини Акацієві. Але у нас у народі ця назва закріпилась власне за деякими видами акації, зокрема Акацією Сріблястою (acacіa dealbata) та Акацією Озброєною (acacia armata). Саме їх ми звикли дарувати восьмого березня.

Доволі часто тепер можна зустріти у продажу мімозу вже не просто у букетику, а висаджену у горщик (для вирощення у домашніх умовах надається лише Акація Озброєна). Отже, якщо Ви вирішили придбати собі це цікаве деревце, то Вам буде корисною наступна інформація. Рослинка, батьківщиною якої є Австралія, у домашніш умовах росте дуже повільно і не досягає великих розмірів (близько метра висотою). Мімоза світлолюбна рослинка і найкраще буде розмістити її на південному вікні. Не варто тримати її у притіненні — рослинка зачахне. Влітку акація буде вдячна Вам, якщо Ви винесете її назовні (на балкон, лоджію, у сад), але місце оберіть захищене від протягів. Взимку найоптимальнішим варіантом буде добре освітлене прохолодне місце (але не нижче 10 градусів).

У період вегетації з весно до осені мімозу потрібно регулярно поливати відстояною водою (у цей час проводять і підживлення комплексними добривами для кімнатних рослин), а взимку полив значно скорочують. Обприскування рослинка не потребує. Якщо Ви помітили, що вона скидає ніжні листочки, це сигналізує, що температура повітря занадто для неї висока.

Після того, як мімоза відквітла ( а квітне вона у березні — травні), її можна пересадити, проте робити це слід не частіше, ніж раз на два роки. Хороший субстрат можна приготувати власноруч, узявши три частини дернової землі, дві частини торфу і частину піску. Добре, якщо додасте при цьому і трошки вапна.

Немає коментарів:

Дописати коментар