Translate

вівторок, 5 березня 2013 р.

ТАККА


 Хочемо представити Вашій увазі ще одну цікаву екзотичну рослину, яку ви можете оселити у себе вдома: ТАККА — гостя з тропіків.
   Хоча видів такк досить багато, найчастіше у продажу можна побачити Такку Шантрьє. Це багаторічна трав'яниста рослина висотою близько метра, з бульбоподібним або повзучим корінням та оригінальною темною квіткою, через яку її в народі часом називають чорною орхідеєю чи летючою мишею.

  Квітне такка щороку і процес цей за сприятливих умов може тривати увесь сезон з періодом спокою взимку. Рослина любить розсіяне світло, а від прямого сонячного проміння її варто оберігати. При чому вона не зносить зміну освітлення, внаслідок цього може припинити ріст, а якщо перставити її на інше не так освітлюване місце, пуп'янки не розвиватимуться далі і засохнуть.
   
  Такка теплолюб, тому оптимальна температура для неї влітку 25-29 градусів, а в осінньо-зимовий період 20 (не нижче 18). Такка дуже боїться протягів, але при цьому не слід забувати про необхідність доступу свіжого повітря.

  Як більшість тропічних рослин, такка любить і високий рівень вологості (близько 70 відсотків), тому подбайте, аби узимку вона не потерпала від сухості повітря через опалювальні пристрої. Влітку добре поливайте такку і не забувайте про щоденне обприскування, а зимою полив значно зменшують, хоча обприскувати продовжуйте. Поливати варто добре відстояною водою. І пам'ятайте, що погано на такку впливає як пересушування, так і перелив, тому намагайтеся тримати вологість ґрунту стабільною. Підживку регулярно щодватижні слід вносити з весни до осені а взимку цього не роблять. Дуже добре підходить для цього добриво для орхідей.



Такка не любить щорічної пересадки, тому бажано робити це раз на 2-3 роки. При чому не використовуйте горщики значно більші за об'ємом від попереднього, це може бути причиною того, що рослинка не цвістиме, а також це загрожує перезволоженням, що спричиняє загнивання коріння і загибель рослини. Ще одним ворогом такки є павутинний кліщик, проти якого варто застосувати інсектициди або акарициди.

Немає коментарів:

Дописати коментар