Translate

понеділок, 17 березня 2014 р.

ЯК ЗМУСИТИ ЦИТРУСОВІ ПЛОДОНОСИТИ ШВИДШЕ



Багато хто мріє перетворити своє підвіконня на справжній сад: не просто естетично його прикасити, а ще й мати якусь споживчу користь. Тому часто любителі рослин обзаводяться цитрусовими. Нерідко у землю висаджують кісточки з'їджених лимонів, апельсинів тощо, по чому починаються довгі-предовгі чекання перших плодів,як правило, безрезультатні.

Але ж як таки досягти свого?

Пам'ятайте, що насіння цитрусових швидко втрачає свою схожіть, тому варто посадити кісточку одразу після вилучення її з плоду. Розмноження насінням хороше тим, що рослиннка одразу звикатиме до середовища, у якому розвиватиметься надалі. Для посадки можна використати спеціальний субстрат для цитрусових, що продається у садових центрах, або звичайну хорошу землю, поливаючи яку, у воду можна додавати трохи лимонного соку, позаяк цитрусові люблять легке підкислення.

Запорука плодоношення — це сприятливі умови розвитку та здоров'я рослини. Таким чином вона може вже на четвертий рік закласти квіткові бруньки. Щоб стимулювати цей процес потрібно надати Вашому цитрусу тропічних умов протягом цілого року: регулярно обприскувати рослину, підливати літеплою водою, забезпечити 12-годинний світловий день.

Існують і радикальні методи, які проте можуть і загубити рослинку: цитрусові створюють критичні умови, у яких він просто мусить дати плід, аби продовжити свій рід. Але вдаються і до такого. Перший варіант — це перетиснути дротиком або перегнути пагони, внаслідок чого порушується живлення рослини. Також можна дещо засушити деревце: не підливати його, аж поки воно не скине листя, а тоді раптово створити йому тропіки. Та знову ж таки нагадуємо Вам про пильність, щоб не вбити рослинку.


Більш складніший, але доволі ефективний спосіб — це щеплення: до вирощеного з кісточки лимона прищеплюють галузку рослини, яка вже років зо три плодоносить. При новому цвітінні прищепа стимулюватиме і закладання пуп'янків у підщепи. 

Немає коментарів:

Дописати коментар