Translate

пʼятниця, 14 вересня 2012 р.

Полив кімнатних рослин. Коли і як?


Кімнатні рослини. Полив. Коли і як?

Кожна кімнатна рослина потребує індивідуального режиму в поливі. Тож як правильно визначити час поливу?
Твердих правил щодо часу поливу кімнатних рослин немає, однак це досить складно. Все залежить від їхнього розміру, природноього середовища й сезону. Коли в рослини період активного росту вона потребує на багато більше вологи аніж взимку. Якщо води не достатньо, волога не доходить до нижніх шарів ґрунту в горщику, і вони ущільнюються. Коріння піднімається до поверхні в пошуках води, і земля швидко пересихає. Якщо ж води занадто багато, вона витісняє із ґрунту повітря, створюючи, тим самим, ідеальні умови для розвитку бактерій і грибків.
Перевірка вологості ґрунту

Багато квітникарів помилково поливають рослини щодня протягом усього року, що призводить лише до перенасичення ґрунту вологою. Це може призвести до загибелі рослини. Слід перевіряти вологість ґрунту, враховуючи тип рослин.
·        Листяні рослини:
Більшість із них вимагає рясного та регулярного поливу з весни до осені. Взимку слід зменшити інтенсивність поливу, дати ґрунту підсохнути на глибину до 2-х см від поверхні.
Щоб перевірити чи потрібне зволоження, встроміть вказівний палець у ґрунт на одну фалангу. Якщо його кінчик залишиться сухим, виходить, прийшов час поливу.
·        Квітучі рослини:
У більшості з них ґрунт повинен завжди бути вологим, але не мокрим. Перевірте ґрунт пальцем, і поливайте за потреби.
·        Кактуси й сукуленти:
В період активного росту ці рослини слід поливати, як і всі інші, але взимку треба давати землі повністю просохнути. Щоб перевірити необхідність поливу, слід встромити дерев’янну паличку, вийняти її й оглянути. Поливати потрібно якщо земля просохла приблизно на 2/3.

Немає коментарів:

Дописати коментар