Translate

вівторок, 11 вересня 2012 р.

Вересень

Час оцінки результатів і побудови нових планів.Зменшується кількість сонячних днів, і в кінці місяця можна очікувати нічних заморозків. А це значить, що ми повинні уважно стежити за рослинами, які ще цвітуть або плодоносять, так як вони повинні отримати хороший захист.Вересень - для дачників, один із найважчих місяців у році. Крім збору врожаю, це ще і місяць, коли теплий і вологий грунт стає ідеальним для посадки.

Город

Підійшов час підвести підсумок вашої діяльності на городі. Які були ваші успіхи? Чим ви були задоволені найбільше? Що ви не будете висаджувати на городі в наступному році? Запишіть все це, щоб не повторити ці ж помилки. До прикладу, чи не займає полуниця занадто багато місця? Чи варта вона цього?Як щодо кропу? Може бути, що його можна вирощувати в горщику, щоб залишити більше місця для чогось іншого?Проаналізуйте стан грунту, зараз саме час для внесення нових органічних добрив. Восени вони представлені в надлишку. Придбайте компостер, або виготовте його самостійно. Компостер хороший для вирощування грунтопокривних рослин на порожніх ділянках. Вони вкривають грунт, запобігає розвитку бур'янів, а також додає в грунт доброякісний гумус після зимових морозів.

Квітник 

Ще одним предметом для аналізу повинні стати літні квіти, на придбання та вирощування яких було витрачено значну кількість сил і засобів. Багато хто з квітів, ймовірно, не виправдали Ваші очікування. Чи принесли вони вам радість? Можливо при покупці, вони виглядали дещо інакше (або навіть цвіли, оскільки найчастіше, перед продажем розсаду часто піддають спеціальній обробці). Однак, як ці квіти поводилися після висадки в вашому саду? Придбали ви ці квіти в правильному місці? Можливо, вам варто було поекспериментувати самому? Може бути, вирощування своєї розсади - більш оптимальний варіант?Якщо ви хочете посіяти власні літні квіти, то вже в січні потрібно починати висівати деякі з них на підвіконні.Уважно поставтеся і до цибулинних рослин. Кращі цибулини - тверді й щільні, без будь-яких ознак цвілевих грибків. У тому, що стосується тюльпанів, зовнішня частина цибулин повинна бути непошкодженою і мати коричневий колір.Якщо бульби вашого ірису виросли занадто великими, Розсадіть їх вже зараз.Вересень - гарний час для облаштування квіткового бордюру, куди ви можете висадити нові багаторічні рослини, оптимально відповідні для використання в них.В саду вас може радувати актинія - одна з останніх радощів літа, а незабаром за нею зацвітуть і пізні зимові айстри, які дуже прикрасять сад.Вам слід доглянути за літніми квітами, зростаючими в горщиках і сповняли вхід в будинок. Якщо прогноз погоди обіцяє заморозки, то квіти необхідно вкрити газетами і помістити ближче до стіни.

Газон 

Щотижневі операції по стрижці газонів незабаром зовсім припиняться. А в цьому місяці Вам потрібно підняти різак газонокосарки вище, давши траві трохи підрости. Це дозволить зміцнити коріння і підготувати траву до зими. Зараз, а також ще раз у листопаді злегка підгодуєте траву невеликою кількістю добрива.Підготуйтеся до можливої ​​весняної навалі лишайника, обробивши галявину спеціальними граблями. Вирівняйте кромки газону за допомогою спеціальних ножиць.Якщо Ви маєте намір розбити ще одну галявину, то вересень - найкращий час.Також вересень - гарний час для посадки всіх видів вічнозелених рослин. Вічнозеленими рослинами є, наприклад, рододендрони і, звичайно ж, сосна. Що стосується листяних рослин, то Вам потрібно почекати до наступного місяця.Викопайте яму, змішайте витягнутий старий грунт з однією третиною білого торф'яного моху, після чого трохи присипте яму. Зробіть так, щоб грунт на дні ями залишався рихлим. Якщо Ви висаджуєте рододендрон, то яма повинна бути не менше ніж на 50 см ширше, ніж клубок коренів (по всьому колу). Найкраще присипати коріння білим торф'яним мохом хорошої якості.

Фруктовий сад

Після прибирання фруктів сливи й інші дерева з кісточковими плодами можна обрізати. До обрізки приступайте тільки в тому випадку, якщо ви вважаєте цю операцію дійсно необхідною - видаліть хворі гілки, гілки що ростуть в напрямку верхівки, а також ті, які труться одна об одну.

Теплиця 

Видаліть верхівки помідорів, щоб з нових пагонів не почали розвиватися нові кисті. У цей час Ви можете приступити до видалення листя, щоб збільшити кількість світла, а також посилити навколо помідорів циркуляцію повітря. Скоротіть полив і кількість внесених добрив. Ви можете продовжувати сіяти редис, а також, якщо пощастить, засіяти ще одну партію свіжого салату.

Немає коментарів:

Дописати коментар